Piure de vinete cu cimbru
PrinteazaO reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper.
- 1 vanata mare (sau 2 medii)
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa alba
- 2 crengute de cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele; să- rează-le, pune-le într-o strecurătoare, aşază deasupra lor o greutate (de exemplu, o farfurie în care pui un castronel plin cu apă) şi lasă-le să se scurgă.
Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic; adaugă bucăţile de vânătă, acoperă cu un capac şi lasă-le la foc mic, amestecând din când în când (la început, compoziţia va fi foarte uscată, părând că se arde, dar acest lucru nu se va întâmpla pentru că, dacă le găteşti la foc foarte mic, vinetele îşi vor lăsa propriul lichid).
Condimentează-le cu cimbru şi puţin piper şi lasă-le să se înăbuşe circa 15 minute. Pune compoziţia într-un castron şi mixeaz-o până când obţii un piure. Lasă-1 să se răcească complet şi serveşte-1 cu chipsuri sau cu pâine prăjită.
Poţi folosi piureul pentru diverse budinci preparate la cuptor sau pentru umplerea clătitelor. Dacă adaugi 2 gălbenuşuri şi 2 linguri de parmezan ras, acesta va fi foarte bun ca umplutură pentru diverse legume crude sau coapte.
Piure de vinete cu cimbru
Pofta buna!