Reteta piure de vinete din: vinete, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mici zeama de la 1/2 de lămâie 2-3 linguri de ulei de măsline presat la rece 2 căţei de usturoi 2 linguri de coriandru sau de pătrunjel tocat mărunt 1/2 de linguriţă de piper Cayenne sare piper […]
Piure de vinete
PrinteazaPiure de vinete din: vinete, lapte, unt, zahar, sare, piper.
- 3 vinete mari sau 5 mici
- 2 ceşti lapte
- 1 lingură unt
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coacem vinetele la foc bun.
Le curăţăm frumos ca să nu rămînă pe ele coji negre. Le scoatem seminţele.
Le tocăm bine cu satirul de lemn.
Punem laptele la fiert intr-o cratiţă. Cînd se umflă, punem în el vinetele.
Lăsăm să scadă pînă se face un piure care se ţine de lingură, amestecînd mereu, ca să nu se prindă de fund.
Adăugăm sare, piper, puţin zahăr şi o bucată bună de unt proaspăt. Batem la foc cu o lingură de lemn pînă se înălbesc vinetele.
Gustăm piureul şi îl servim cald ca fel de mîncare sau ca garnitură pe lîngă frigărui de berbec sau de vacă.
Este o mîncare turcească.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta piure de vinete
Pofta buna!
Incoming search terms:
- piure de vinete
- piure de vinete turcesc
belea numai dastea mananc
Este ft bun acest piure de vinete turcesc. Este prima oara cand mananc. Chiar o sa mai fac