Pizza cu aluat de cartofi

Printeaza

Pizza cu aluat de cartofi din: cartofi, faina, ceapa, ou, ulei, lapte, suc de rosii, mozzarella, sunca, ciuperci, masline, busuioc si oregano.

Ingrediente:Pizza_cu_aluat_de_cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 200 g faina
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • ulei
  • 50 ml lapte

pentru umplutura:

  • 200 ml suc de rosii
  • 200 g mozzarella
  • 150 g sunca
  • 1-2 ciuperci
  • masline
  • busuioc
  • oregano

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă în apă cu sare. Curăţă-i de coajă, apoi pasează-i cât mai fin, ca pe piure. Adaugă ceapa călită, oul bătut, făina, laptele călduţ şi frământă un aluat moale, care să se întindă.

Dacă este prea tare, subţiază-l cu lapte călduţ.

Intinde aluatul în forma de tartă unsă şi bagă-l la cuptor 5-8 minute.

Pune în sucul de roşii oregano şi busuioc mărunţite, sare şi piper după gust. Scoate tava cu pizza, unge cu sosul aromatizat şi aşază felii de mozzarella, şuncă, ciuperci feliate şi măsline tăiate.

Dă la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cuptor. Serveşte imediat.

Pizza cu aluat de cartofi

Pizza_cu_aluat_de_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.