Pizza cu anghinare si branza provolone
PrinteazaPizza cu anghinare si branza provolone din: faina, sare, drojdie, apa, malai, ulei de masline, condimente italiene, anghinare, ceapa rosie, salam, branza provolone, piper cayenne.
Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.
Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.
Un ingredient clasic al pizzei este sosul de roșii, care este obținut prin gătirea roșiilor într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ceapă și condimente. Acest sos este întins pe aluatul de pizza înainte de adăugarea celorlalte ingrediente.
- 2 cani făină
- 1 linguriță de sare
- ¼ linguriță de drojdie
- ¾ cană de apă
- ½ lingura mălai
Ingrediente topping-uri:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 linguriță de condimente italiene
- ½ borcan inimi de anghinare
- ¼ ceapa rosie
- 3 felii salam
- 3 felii branza provolone
- ½ linguriță piper cayenne
Mod de preparare:
Combinati faina, sare si drojdia intr-un castron mare. Adaugă apa pentru a forma un aluat lipicios.
Acoperiti si lasati sa stea la temperatura camerei timp de 12-18 ore.
Incalziti cuptorul la 200C.
Intr-o tava puneti hartie de copt si se presara malaiul.
Pe o suprafata de lucr presarati putina faina si framantati aluatul, apoi intindeti in tava. Stropiti cu 1 lingura de ulei de masline si intindeti bine in tava.
Se presara condimente italiane. Adaugati felii de ceapa, salam și branza.
Tocati anghinarea si imprastiati peste restul de ingrediente. Presarati piper cayenne.
Coaceți timp de 15-20 minute.
Pofta buna!