Pizza cu ansoa si mozzarella

Printeaza

Pizza cu ansoa si mozzarella din: faina, apa, drojdie, zahar tos, ciuperci, pasta de tomate, mozzarella, usturoi, fileuri de ansoa, ceapa verde, parmezan, sare, piper, ulei, sos de ardei iute.

Ingrediente:Pizza_cu_ansoa_si_mozzarella

  • 450 g faina
  • 200 ml apa
  • 15 g drojdie
  • zahar tos
  • 200 g ciuperci
  • 4 rosii
  • o lingura cu pasta de tomate
  • 300 g mozzarella
  • 4 catei de usturoi
  • un borcanel cu fileuri de ansoa
  • ceapa verde
  • 100 g parmezan
  • sare
  • piper
  • ulei
  • sos de ardei iute

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în apă călduţă cu jumătate de linguriţă cu sare. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat lichid, se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă o lingură cu ulei, o linguriţă cu zahăr şi piper.

Se frământă totul până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul.

Se împarte în patru bucăţi şi se întind sub formă de cercuri. Se aşază pe o tavă presărată cu făină sau unsă cu ulei de măsline, se ung cu pasta de tomate, se aşază felii de roşii, felii subţiri de ciuperci şi usturoi.

Se presară o legătură de ceapă verde tocată rnărunt, bucăţele de mozzarella şi se aseaza  din loc in loc fileuri de ansoa.

Se condimemtează, se introduc în cuptorujl încins şi se coc la foc mediu pânăi când aluatul devine auriu pe marrgini.

Se serveste fierbinte, presarata cu parmezan ras si sos de ardei iute.

Pizza cu ansoa si mozzarella

Pizza_cu_ansoa_si_mozzarella

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.