Pizza cu ansoa si mozzarella
PrinteazaPizza cu ansoa si mozzarella din: faina, apa, drojdie, zahar tos, ciuperci, pasta de tomate, mozzarella, usturoi, fileuri de ansoa, ceapa verde, parmezan, sare, piper, ulei, sos de ardei iute.
- 450 g faina
- 200 ml apa
- 15 g drojdie
- zahar tos
- 200 g ciuperci
- 4 rosii
- o lingura cu pasta de tomate
- 300 g mozzarella
- 4 catei de usturoi
- un borcanel cu fileuri de ansoa
- ceapa verde
- 100 g parmezan
- sare
- piper
- ulei
- sos de ardei iute
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apă călduţă cu jumătate de linguriţă cu sare. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat lichid, se lasă să dospească zece minute, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă o lingură cu ulei, o linguriţă cu zahăr şi piper.
Se frământă totul până se obţine un aluat omogen, se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul.
Se împarte în patru bucăţi şi se întind sub formă de cercuri. Se aşază pe o tavă presărată cu făină sau unsă cu ulei de măsline, se ung cu pasta de tomate, se aşază felii de roşii, felii subţiri de ciuperci şi usturoi.
Se presară o legătură de ceapă verde tocată rnărunt, bucăţele de mozzarella şi se aseaza din loc in loc fileuri de ansoa.
Se condimemtează, se introduc în cuptorujl încins şi se coc la foc mediu pânăi când aluatul devine auriu pe marrgini.
Se serveste fierbinte, presarata cu parmezan ras si sos de ardei iute.
Pizza cu ansoa si mozzarella
Pofta buna!