Pizza arabeasca
PrinteazaPizza arabeasca din: faina, sare, ulei, drojdie, zahar, carne tocata de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, chimion, coriandru, piper, malai.
- 500 g făină de grâu
- sare
- 5 linguri de ulei de măsline
- 30 g drojdie
- 1/2 de linguriţă de zahăr
- 300 g carne tocată de miel
- 3 cepe mici tăiate mărunt
- 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
- 4 linguri de pastă de tomate
- 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt
- 1 linguriţă de chimion măcinat
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
- piper
- mălai pentru tava de copt
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu o linguriţă de sare şi cu 2 linguri de ulei; drojdia se amestecă cu zahărul şi cu 300 ml de apă călduţă. Aceste ingrediente se frământă într-un aluat care se lasă la dospit timp de 60 de minute (acoperit).
Carnea tocată, ceapa şi usturoiul se călesc circa 5 minute în restul uleiului. Se adaugă pasta de tomate, pătrunjelul şi condimentele şi se mai prăjesc încă 5 minute. Se toarnă pe deasupra 175 ml de apă, se sărează şi se piperează.
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Se formează prin întinderea aluatului 4 foi cu 0 de 24 de cm. Marginile se lasă puţin mai groase.
Tava de copt se presară cu mălai. Se aşează pe deasupra foile, se ung cu amestecul din carne, se rulează şi se coc circa 12 minute.
Se servesc tăiate rondele.
Pizza arabeasca
Pofta buna!