Pizza arabeasca

Printeaza

Pizza arabeasca din: faina, sare, ulei, drojdie, zahar, carne tocata de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, patrunjel, chimion, coriandru, piper, malai.

Ingrediente:Pizza arabeasca

  • 500 g făină de grâu
  • sare
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 30 g drojdie
  • 1/2 de linguriţă de zahăr
  • 300 g carne tocată de miel
  • 3 cepe mici tăiate mărunt
  • 4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
  • 4 linguri de pastă de tomate
  • 1 legătură de pătrunjel tocat mărunt
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1 linguriţă de coriandru măcinat
  • piper
  • mălai pentru tava de copt

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu o linguriţă de sare şi cu 2 linguri de ulei; drojdia se amestecă cu zahărul şi cu 300 ml de apă călduţă. Aceste ingrediente se fră­mântă într-un aluat care se lasă la dospit timp de 60 de minute (acoperit).

Carnea tocată, ceapa şi usturoiul se călesc circa 5 minute în restul uleiului. Se adaugă pasta de tomate, pătrunjelul şi condimentele şi se mai prăjesc încă 5 mi­nute. Se toarnă pe deasupra 175 ml de apă, se sărează şi se piperează.

Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C. Se formează prin întinderea aluatului 4 foi cu 0 de 24 de cm. Marginile se lasă puţin mai groase.

Tava de copt se presară cu mălai. Se aşează pe deasupra foile, se ung cu amestecul din carne, se ru­lează şi se coc circa 12 minute.

Se servesc tăiate rondele.

 

Pizza arabeasca

Pizza arabeasca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.