Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi
PrinteazaPizza cu bacon, mozzarella si cartofi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, mozzarella, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 3 cartofi mari
- 200 g bacon (pancetta)
- 250 g mozzarella
- 1 crenguţă rozmarin
- 5 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi: Prepară aluatul conform reţetei. Spală şi fierbe cartofii întregi, apoi curăţă-i de coajă şi taie-i felii subţiri.
Taie baconul cuburi şi mozzarella bastonaşe. Spală rozmarinul şi desprinde frunzuliţele de pe crenguţă.
Intinde aluatul şi aşază-1 într-o tavă rotundă unsă cu ulei de măsline.
Acoperă-l cu felii de cartofi şi stropeşte-1 cu două linguri de ulei, apoi coace pizza circa 20 de minute la 220° C.
Scoate pizza din cuptor, distribuie pe toată suprafaţa ei baconul şi mozzarella, apoi presară frunzuliţe de rozmarin, sare şi piper, după gust.
Stropeşte-o din nou cu puţin ulei de măsline si coace-o încă 10 minute. Se serveste caldă.
Pofta bună!