Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi

Printeaza

Pizza cu bacon, mozzarella si cartofi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, mozzarella, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 3 cartofi mari
  • 200 g bacon (pancetta)
  • 250 g mozzarella
  • 1 crenguţă rozmarin
  • 5 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi: Prepară aluatul conform reţetei. Spală şi fierbe cartofii întregi, apoi curăţă-i de coajă şi taie-i felii subţiri.

Taie baconul cuburi şi mozzarella bastonaşe. Spală rozmarinul şi desprinde frunzuliţele de pe crenguţă.

Intinde aluatul şi aşază-1 într-o tavă rotundă unsă cu ulei de măsline.

Acoperă-l cu felii de cartofi şi stropeşte-1 cu două linguri de ulei, apoi coace pizza circa 20 de minute la 220° C.

Scoate pizza din cuptor, distribuie pe toată suprafaţa ei baconul şi mozzarella, apoi presară frunzuliţe de rozmarin, sare şi piper, după gust.

Stropeşte-o din nou cu puţin ulei de măsline si coace-o încă 10 minute. Se serveste caldă.

 

Pofta bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.