Pizza cu blat crocant si branza
PrinteazaPizza cu blat crocant si branza din: faina, lapte, drojdie, sare, zahar, ulei de masline, rosii, usturoi, cimbru, piper, mozzarella, busuioc.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 250 ml lapte caldut
- 1 cub de drojdie
- sare
- 1 lingurita zahar
- 10 lingura ulei de masline
- 10 rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura cimbru tocat
- piper
- 4 bucati mozzarella (a 150 g)
- busuioc
Mod de preparare:
aşază făina într-un castron, se face o gropiţă la mijloc în care se pune drojdia dizolvată în 50 ml lapte.
acoperă şi se lasă la căldură 20 min. Apoi se adaugă restul de lapte, 1 linguriţă de sare, zahăr şi 6 linguri de ulei.
frământă şi se lasa sa mai crească 30 min.
decojesc roşiile, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cubur. toacă usturoiul şi se căleşte în 2 linguri de ulei .
adaugă roşiile şi se călesc 2-3 minute. Se adauga cimbru, sare si piper si se lasa sa se raceasca.
încinge cuptorul la 220 C. Se mai frământă aluatul şi se împarte în 4; se întind foi care se aşază în tăvi unse cu ulei.
ung şi hiaturile cu ulei, apoi se aşază roşii, felii de brânză şi restul de ulei; se coc 15-20 min. ornează cu busuioc.
Pizza cu blat crocant si branza
Pofta buna!