Pizza cu blat de mălai
PrinteazaPizza cu blat de mălai din: malai, faina, apa, drojdie, ulei de masline, zahar, ceapa verde, masline, branza de vaci, rosii, oua, busuioc, sare si piper.
- 1/4 kg malai
- 400 g faina
- 350 ml apa
- 30 g drojdie
- 2-3 linguri ulei de masline
- putin zahar
- 1 legatura ceapa verde
- 200 g masline taiate feliute
- 1 pachet (300 g) branza de vaci
- 100-200 g rosii
- 2 oua
- busuioc uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmoi drojdia cu puţină apă, o amesteci apoi cu făina şi laşi la dospit câteva minute.
Amesteci apoi cu restul de făină, cu mălaiul, cu restul de apă călduţă, în care ai dizolvat sarea, zahărul, uleiul şi frămânţi până obţii un aluat nelipicios.
Laşi la crescut până îşi dublează volumul. întinzi aluatul într-o tavă mare unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Baţi ouăle, pui sarea, piperul, amesteci cu brânza de vaci, ceapa verde tocată mărunt şi măslinele.
Torni compoziţia aceasta deasupra blatului.
Aşezi din loc în loc feliuţe de roşii, presari busuiocul şi laşi la crescut.
După aceea introduci în cuptorul încins, la foc potrivit şi coci aluatul până devine auriu.
Consumi pizza caldă sau rece şi poţi servi şi un vin, de preferinţă alb.
Pizza cu blat de mălai
Pofta buna!