Pizza cu blat de mălai

Printeaza

Pizza cu blat de mălai din: malai, faina, apa, drojdie, ulei de masline, zahar, ceapa verde, masline, branza de vaci, rosii, oua, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Pizza_cu_blat_de_malai

  • 1/4 kg malai
  • 400 g faina
  • 350 ml apa
  • 30 g drojdie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • putin zahar
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 g masline taiate feliute
  • 1 pachet (300 g) branza de vaci
  • 100-200 g rosii
  • 2 oua
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inmoi drojdia cu puţină apă, o amesteci apoi cu făina şi laşi la dospit câteva minute.

Amesteci apoi cu restul de făină, cu mă­laiul, cu restul de apă călduţă, în care ai dizolvat sarea, zahărul, uleiul şi frămânţi până obţii un aluat nelipicios.

Laşi la crescut până îşi dublează volumul. în­tinzi aluatul într-o tavă mare unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Baţi ouăle, pui sarea, piperul, ames­teci cu brânza de vaci, ceapa verde tocată mărunt şi măsli­nele.

Torni compoziţia aceasta deasupra blatului.

Aşezi din loc în loc feliuţe de roşii, presari busuiocul şi laşi la crescut.

După aceea introduci în cuptorul încins, la foc potrivit şi coci aluatul până devine auriu.

Consumi pizza caldă sau rece şi poţi servi şi un vin, de preferinţă alb.

Pizza cu blat de mălai

Pizza_cu_blat_de_malai

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.