Pizza pe blat de piure
PrinteazaPizza pe blat de piure din: cartofi, unt, lapte, pesmet, cascaval, broccoli, ciuperci, sunca de pui, ardei capia.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 2 linguri pesmet
- 150 g caşcaval
- 150 g broccoli
- câteva ciupercuţe
- 100 g felii subţiri de şuncă de pui
- 1/2 ardei capia
Mod de preparare Pizza pe blat de piure:
Cureţiţi cartofii, îi speli şi îi tai cubuleţe, după care îi fierbi în apă uşor s sărată.
Scurgi cartofii fierţi, îi zdrobeşti şi îi amesteci cu 40 g unt şi laptele călduţ. întinzi piureul în strat uniform, într-o tavă cu diametrul de 30 cm, în prealabil unsă cu untul rămas şi tapetată cu pesmet.
Razi deasupra caşcavalul şi acoperi jumătate din suprafaţă cu feliile de şuncă, pe care pui ciupercuţele şi bucăţi de ardei.
Deasupra aşezi bucheţelele de broccoli, în prealabil opărite. Coci pizza 20 de minute, la foc mediu.
Dacă vrei să tai felii din ea, va trebui să laşi să se mai răcească, altfel strici aspectul plăcut al porţiei.
Pofta buna!