Pizza cu Busuioc – Rețeta Savuroasă din: faina de grau, drojdie, zahar, apa calda, ulei de masline,sare, sos de rosii, mozzarella, busuioc, rosie, ceapa rosie, sare, piper. Pizza cu busuioc este o reinterpretare a clasicului italian, în care busuiocul proaspăt adaugă o notă aromatică și răcoritoare, transformând pizza într-o adevărată delicatesă. Pentru a pregăti pizza […]
Pizza cu blat pufos
PrinteazaPizza cu blat pufos din: piept de pui afumat, ceapa, ardei gras verde, masline, prosciutto, cascaval, oregano, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare.
- 100 g piept de pui afumat
- 1/2 ceapa
- 1 ardei gras verde
- 20 g masline feliate
- 50 g prosciutto
- 50 g cascaval
- oregano
pentru blat:
- 150 g faina
- 100 ml apa
- 1 varf de cutit de drojdie uscata
- 1 lingurita cu ulei
- 1 lingurita cu zahar
- sare
Mod de preparare:
Dizolva drojdia în apă caldă şi adaugă zahărul, apoi un praf de sare şi făina, amestecând cu un tel pentru a nu rămâne cocoloaşe.
După ce ai pus toată făina, răstoarnă aluatul pe masa tapetată cu făină şi frământă-l până ce devine elastic şi nu se mai lipeşte de mână.
Formează din aluat o sferă, unge-o cu puţin ulei, pune-o într-un vas cu capac şi las-o o oră la frigider.
Taie puiul în cuburi, ardeiul în felii, ceapa fideluţă, iar prosciutto, în bucăţi mici şi foarte subţiri.
Scoate aluatul din frigider, întinde-l şi presară pe el carnea, legumele, măsline şi rade caşcaval şi oregano.
Dă la cuptor 15-20 de minute.
Pizza cu blat pufos
Pofta buna!
poate iti place si:
Pizza cu Busuioc – Rețeta Savuroasă
Pofta buna!