Zacuscă de Urzici – o variantă neconvențională, dar extrem de nutritivă, a tradiționalei zacusti românești. Această rețetă combină frunzele de urzici, pline de vitamine și minerale, cu legume proaspete și condimente aromate, rezultând un preparat cremos, sănătos și plin de savoare. Perfectă pentru a fi servită pe pâine proaspătă sau ca garnitură la diverse feluri […]
Pizza cu blat traditional
PrinteazaPizza cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline, faina, sare.
Ingrediente:
- 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de drojdie uscata
- 90 ml apa calduta
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingura ulei de masline
- 175 g faina
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
amestecă într-un bol drojdia cu apa şi zahărul; Lăsaţi amestecul într-un loc călduţ timp de 10-15 minute până când suprafaţa este acoperită cu spumă şi adăugaţi uleiul de măsline;
Răsturnaţi făina şi sarea într-un bol mare şi faceţi o gaură în mijloc şi adăugaţi compoziţia de drojdie;
Cu o lingură de lemn amestecaţi coca şi apoi puneti-o pe un pat de făină. Frământaţi timp de 5 minute sau până ce devine fină şi elastică
; Puneţi coca într-un recipient uns cu ulei şi lăsati-o într-un loc călduţ timp de o oră sau până când îşi dublează dimensiunea;
Reaşezaţi coca pe un blat de făină şi frâmântati-o de 4-5 ori. Toppingul se alege în funcţie de legumele sau fructele pe care le aveţi la dispoziţie sau de perioada din post.
Lăsaţi pizza să se coacă în cuptor timp de 20-25 min. la o temperatură de 200° C.
Pizza cu blat traditional
Pofta buna!
Imi place pizza la nebunie