Pizza cu branza si bacon
PrinteazaPizza cu branza si bacon din: faina, drojdie, ulei de masline, bacon, varza de bruxelles, branza cu mucegai, salvie, unt, usturoi, smantana, nucsoara.
- 250g de făină, plus extra pentru presărat pe suprafaţa de lucru
- 1/2 plic de drojdie
- 1 1/2 linguri ulei de măsline
- 6 felii lungi de bacon afumat, tocate grosier în bucăţi mari
- 250g varză de Bruxelles, tăiată în felii groase
- 75g de brânză cu mucegai albastru, fărâmiţată
- 1 mână mică frunze de salvie, cele mari rupte
Ingrediente pentru sos:
- 1 cubuleţ de unt
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 200ml de smântână pentru gătit
- 1 praf de nucşoară proaspăt măcinată
Mod de preparare:
Prepară întâi aluatul de pizza: pune făina într-un bol mare, toarnă 1/2 lingură ulei de măsline şi 175ml de apă călduţă în care ai dizolvat drojdia.
Amestecă până când se formează un aluat, apoi transferă-l pe o suprafaţă presărată cu putină făină şi frământă-l 5-10 minute, pentru a deveni fin.
Unge bolul cu ulei, pune aluatul la loc în el, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l la dospit într-un loc călduros pentru 45 de minute sau până când îşi dublează dimensiunile.
Intre timp, ocupă-te de topping. Incinge 1/2 lingură de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Pune în ea baconul şi prăjeşte-l până când abia începe să devină crocant.
Scoate-l din tigaie cu ajutorul unei spumiere şi lasă-l să se scurgă pe un şervet de hârtie.
Adaugă puţin ulei în tigaie, apoi pune în ea varza de Bruxelles, asezonează şi prăjeşte-o 3-4 minute, până când se înmoaie şi începe să se caramelizeze pe margini. Pune-o deoparte.
Pentru sos, topeşte untul într-o oală mică, pune în el usturoiul şi sotează-l la foc mic 30 de secunde. Adaugă smântână, rade deasupra nişte nucşoară, asezonează şi fierbe totul 5 minute, până când sosul se îngroaşă şi scade.
Incinge cuptorul la 220°C şi pune în el 2 tăvi mari. Scoate cu grijă aluatul din bol şi, fără să scoţi tot aerul din el, împarte-l în 4 bucăţi.
Direct cu mâinile sau cu ajutorul unui sucitor, modelează fiecare sfert într-un disc nefinisat, cu diametrul de 18-20cm.
Aşază-le în tăvile încinse şi coace-le 4 minute. Scoate blaturile din cuptor, întinde pe ele sosul alb, apoi presară varza de Bruxelles, baconul şi brânza.
Amestecă frunzele de salvie cu restul de ulei, apoi împarte-le pe pizze. Dă-le la cuptor încă 5-10 minute, până când blatul devine crocant, iar toppingul se rumeneşte. Macină deasupra piper negru.
Pizza cu branza si bacon
Pofta buna!
Foarte buna pizza cu bacon