Pizza cu branza, cascaval afumat si mozzarella
PrinteazaPizza cu branza, cascaval afumat si mozzarella din: făină, apa, drojdie uscata, ulei de masline, zahar, sare, sos de roşii, brânză cu mucegai albastru, parmezan, mozzarella, caşcaval afumat.
Ingrediente:
- 500 g făină
- 250 ml apă
- 1 plic drojdie uscată
- 3 linguri ulei de măsline
- câte 1 linguriţă zahăr şi sare
topping:
- 2 linguri sos de roşii
- 100 g brânză cu mucegai albastru
- 100 g parmezan
- 100 g mozzarella
- 100 g caşcaval afumat
Mod de preparare:
Pentru aluat, dizolvi drojdia uscată şi zahărul în 100 ml apă călduţă, apoi adaugi 2 linguri făină şi omogenizezi până obţii o maia pe care o laşi să dospească până îşi dublează volumul.
Cerni făina într-un vas, adaugi sarea şi faci o adâncitură în mijloc, în care pui maiaua.
Torni câte puţină apă călduţă, amestecând în acelaşi timp cu mâna sau cu o furculiţă.
Adaugi şi uleiul de măsline, omogenizezi şi răstorni aluatul pe masa de lucru.
Il frămânţi până se încorporează toată făina şi faci un aluat elastic.
Pui aluatul într-un vas, îl acoperi cu un prosop şi îl laşi la dospit la loc cald, ferit de curent, până îşi dublează volumul.
Tai brânzeturile în cubuleţe.
Aplatizezi aluatul cu mâinile, modelându-l sub formă de disc subţire. Il ungi uniform cu sos de roşii şi presari uniform brânzeturile.
Coci pizza la foc mediu, 15 minute, până când se topesc brânzeturile. Este perfectă fierbinte, dar poate fi mşncată şi rece.
Pizza cu branza, cascaval afumat si mozzarella
Pofta buna!