Pizza cu branza feta si sunca
PrinteazaPizza cu branza feta si sunca din: faina, praf de copt, sare, unt, lapte, pasta de tomate, sunca, ardei, branza feta, mozzarella, oregano, sare, piper.
Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.
Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.
- 500 g făină
- 20 g praf de copt
- 5 g sare
- 60 g unt
- 145 ml lapte
Ingrediente pentru topping:
- 125 ml pastă de tomate
- 250 g şuncă tăiată în fâşii subţiri
- 1 ardei verde tăiat în felii subţiri
- 2 bucăţi de brânză feta mărunţită
- 1 ardei roşu tăiat în felii
- 375 g mozzarella rasă
- 45 g oregano proaspăt, tocat
- sare şi piper negru măcinat, după gust
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Amestecă făina, sarea şi praful de copt într-un castron, încorporează untul cu mâna până când se mărunţeşte. Adaugă laptele treptat şi amestecă până când obţii un aluat moale.
Unge cu ulei o tavă şi aşază aluatul. Intinde pasta de tomate şi presară şunca, ardeiul verde, brânza feta şi ardeiul roşu.
Presară mozarella şi oregano deasupra şi condimentează cu sare şi piper, după gust. Coace pizza timp de 30 de minute până când aluatul este gata.
Pizza cu branza feta si sunca
Pofta buna!