Pizza cu branza si legume
PrinteazaPizza cu branza si legume din: faina, unt, sare, iaurt, mazare, oua, branza de vaci, telemea de vaca, unt, ardei capia, sare.
- 350 g faina
- 200 g unt
- sare
- 50 ml iaurt
Ingrediente pentru compozitie:
- 250 g mazare
- 5 oua
- 200 g branza de vaci
- 200 g telemea de vaca
- 50 g unt
- 2-3 ardei capia
- sare
Mod de preparare:
Se cerne intr-un bol faina, se adauga untul moale, sarea si iaurtul.
Se framanta bine si se obtine un aluat consistent si usor de modelat cu mana. Aluatul se strange si se lasa acoperit cu o folie de plastic, la rece.
In acest timp, se curata mazarea si se pune sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce a fiert bine, se scoate in sita si se lasa sa se raceasca.
Se curata si se spala ardeii capia si se calesc in putin unt, impreuna cu mazarea fiarta si se condimenteaza cu sare, dupa gust.
Se bat ouale spuma, se adauga branza de vaci si telemeaua rasa si se amesteca cu ardeii si mazarea.
Intre timp, se scoate aluatul de la rece, se tapeteaza tava cu faina si se intinde uniform.
Se toarna compozitia pe deasupra si se pune in cuptor, la copt. Dupa ce s-a rumenit, se poate servi atat calda, cat si rece.
Pizza cu branza si legume
Pofta buna!