Pizza cu branza si sos

Printeaza

Pizza cu branza si sos din: apa, zahar, drojdie, faina, ulei, sare, suc de rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, piper, mozzarella, ricotta, cascaval, parmezan.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 250 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • pentru sos:
  • suc de rosii
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • oregano
  • busuioc
  • piper

pentru umplutura:

  • 80 g mozzarella
  • 80 g ricotta
  • 80 g cascaval
  • 80 g parmezan
  • piper
  • oregano

 

Mod de preparare:

Faci un aluat din apă, drojdie, zahăr, sare, făină şi ulei. Frămânţi bine coca, apoi o laşi la dospit 30 de minute.

Păstrezi un pic de cocă şi faci un rulou lung şi subţire pentru a separa blatul de pizza în patru.

Din coca ramasa intinzi o foaie subtire de circa 5 mm, cu diametru de aproximativ 30 cm.

Tapetezi o tava rotunda si asezi blatul. Il separi in patru cu ruloul de coca.

Pentru sosul de rosii, amesteci sucul cu o lingura de ulei de masline extravirgin, piper, oregano si busuioc.

Impărţi sosul uniform pe blat şi presari brânzeturile.

Condimentezi, presari oregano, piper şi introduci la cuptor circa 20 de minute.

 

Pizza cu branza si sos

Pizza_cu_branza_si_sos

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. ASta-i cea mai simpla si proasta pizza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.