Pizza cu broccoli şi anşoa

Printeaza

Pizza cu broccoli si ansoa din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, broccoli, ansoa in ulei, usturoi, seminte de pin, ulei de masline cu ardei iute.

Ingrediente:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

topping:

  • 300 g bucheţele de broccoli
  • 6 fileuri de anşoa în ulei (conservă)
  • 1 căţel de usturoi
  • 40 g seminţe de pin
  • 3 linguri ulei de măsline cu ar­dei iute
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de pizza. Spală bucheţelele de broccoli, pune-le în apă clocotită cu 1/2 linguriţă de sare şi fierbe-le maximum 5-6 minute .

Desărează fileurile de anşoa. Rumeneşte usturoiul într-o tigaie cu două linguri de ulei încins, adaugă fileurile şi rumeneşte-le până când se sfărâmă.

Toarnă câteva linguri de apă călduţă, pune bucheţelele de broccoli bine scurse şi lasă-le 1 minut să-şi tragă aroma.

Intinde din aluat o foaie subţire şi pune-o într-o tavă unsă cu ulei de măsline.

Toarnă deasupra compoziţia de broccoli cu anşoa, presară seminţele de pin şi pune puţină sare, dacă mai este nevoie.

Coace pizza circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 220° C si serveste-o fierbinte.

 

Pizza cu broccoli şi anşoa

Poftă bună!

 

 

Rețetă Creme Brulee cu Vanilie – Desert clasic

Rețetă Creme Brulee cu Vanilie – Desert clasic din: galbenusuri de ou, zahar, extract de vanilie, smantana, zahar. Creme Brulee este un desert elegant și delicios, perfect pentru ocazii speciale. Această rețetă are nevoie de următoarele ingrediente: Ingrediente: 4 gălbenușuri de ou 1/2 ceașcă de zahăr 1 linguriță de extract de vanilie 2 cești de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.