Pizza calzone cu anghinare si salata
PrinteazaPizza calzone cu anghinare si salata din: ulei de masline, anghinare, rozmarin, ricotta, usturoi, mix de faina, masline verzi, mozzarella, salata mixta.
Ingrediente:
- 1 lingură ulei de măsline
- 400g de anghinare, din conservă, scurse de apă şi feliate
- 4 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate
- 125g de ricotta
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- 300g mix de făină pentru pâine
- 75g de măsline verzi, feliate
- 125g de mozzarella, tocată în cubuleţe
- salată mixtă, pentru servit
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 220°C. Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte anghinarele şi rozmarinul câteva minute, până când primele devin uşor aurii. Amestecă ricotta cu usturoiul şi asezonează.
Pune mixul de făină pentru pâine într-un bol şi prepară-l conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Imparte-l în 4 bucăţi şi întinde-o pe fiecare într-un disc cu diametrul de 20cm. Intinde ricotta pe fiecare, apoi presară măslinele, anghinarele, rozmarinul şi, la final, mozzarella.
Unge marginile aluatului cu apă, folosind o pensulă de patiserie şi împătureşte-l în două, peste umplutură. Apasă marginile una de cealaltă pentru a le sigila.
Aşază cele 4 calzone într-o tavă de copt şi coace-le 12-15 minute, până când se umflă şi devin aurii, apoi serveşte-le cu salată mixtă.
Pizza calzone cu anghinare si salata
Pofta buna!