Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat
PrinteazaO reteta de pizza calzone cu cicoare si cascaval afumat din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, ricotta, cicoare si sare.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 250 g caşcaval afumat
- 200 g ricotta
- 2 căpăţâni cicoare (radicchio)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul conform reţetei de la pagina 10. Spală cicoarea şi taie-o fâşii. Căleşte-o într-o tigaie încinsă cu o lingură de ulei şi pune-i sare, după gust. Taie cubuleţe mai mari caşcavalul afumat şi freacă ricotta cu puţină sare.
Intinde din aluat 4 discuri subţiri de 3 mm, cu diametrul de 22 cm. Pune pe jumătate din suprafaţa lor ricotta şi aşază deasupra cicoarea călită şi caşcaval afumat, apoi pliază aluatul peste umplutură. Lipeşte marginile bine, apăsând cu degetele.
Unge aluatul la suprafaţă cu ulei şi coace 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200° C. Scoate pizzele din cuptor şi serveş- te-le fierbinţi.
Varinate: Dacă nu îţi place gustul amărui de cicoare, o poţi înlocui cu ardei, hribi sau cu un amestec de praz şi spanac. De asemenea, pentru această reţetă este recomandată folosirea aluatului obţinut din faină integrală.
Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat
Poftă bună!