Pizza calzone cu ton
PrinteazaPizza calzone cu ton din: faina, ulei, sare, lapte, drojdie, ton, oregano, masline, castravete, piper.
Pentru blat:
- 300 g făină
- 3 linguri ulei de măsline
- sare
- 120 ml lapte
- 10 g drojdie
Pentru umplut:
- o conservă ton
- oregano
- 100 g măsline fără sâmburi
- un castravete murat
- o lingură ulei
- piper
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în laptele uşor călduţ, apoi se toarnă peste făină şi se adaugă şi restul ingredientelor. Se frământă bine, apoi se lasă la crescut, la loc călduţ, 30 de minute.
Tonul se scurge şi se mărunţeşte cu furculiţa. Castravetele se taie cubuleţe mici.
Se întinde aluatul pe masă. Pe jumătate de suprafaţă se aşază tonul, cubuleţele de castravete, măslinele, oregano şi piper.
Se îmbracă cu cealaltă jumătate de aluat si se strânge la margini ca să nu iasă umplut tura. Se unge cu ulei suprafaţa aluatului şi se dă la copt.
Pizza calzone cu ton
Pofta buna!