Pizza calzone cu ton

Printeaza

Pizza calzone cu ton din: faina, ulei, sare, lapte, drojdie, ton, oregano, masline, castravete, piper.

Ingrediente:Pizza_calzoone_cu_ton

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 120 ml lapte
  • 10 g drojdie

Pentru umplut:

  • o conservă ton
  • oregano
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • un castravete murat
  • o lingură ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în laptele uşor călduţ, apoi se toarnă peste făină şi se adaugă şi restul ingredientelor. Se frământă bine, apoi se lasă la crescut, la loc călduţ, 30 de minute.

Tonul se scurge şi se mărunţeşte cu furculiţa. Castravetele se taie cubuleţe mici.

Se întinde aluatul pe masă. Pe jumătate de suprafaţă se aşază tonul, cubuleţele de castravete, măslinele, oregano şi piper.

Se îmbracă cu cealaltă jumătate de aluat si se strânge la margini ca să nu iasă umplut tura. Se unge cu ulei suprafaţa aluatului şi se dă la copt.

Pizza calzone cu ton

Pizza_calzoone_cu_ton

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.