Pizza calzone genoveză
PrinteazaO reteta de pizza calzone genoveza din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, anghinare, ricotta, sos pesto si sare.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru topping:
- 300 g anghinare conservată
- 300 g ricotta
- 2 linguri sos pesto
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Scurge bine anghinarele de ulei, taie-le bucăţi şi pune-le într-un castron. Adaugă ricotta, sosul pesto şi un praf de sare, apoi omogenizează bine toate ingredientele.
Prepară aluatul conform reţetei de la pagina 10. întinde din el 4 discuri subţiri cu diametrul de 24 cm. Pune pe jumătate din fiecare disc compoziţie cu anghinare, pliază aluatul peste umplutură şi lipeşte bine marginile prin presare cu degetele. Taie aluatul în plus.
Unge pizzele cu ulei de măsline şi coa- ce-le 20-25 de minute în cuptorul preîncăl- zit la 200° C. Serveşte-le fierbinţi.
Pizza calzone genoveză
Poftă bună!