Pizza calzone umplută in stil bolognez

Printeaza

O reteta delicioasa de pizza calzone umpluta in stil bolognez din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, mortadella si sos de rosii.

Ingrediente:Pizza calzone umplută in stil bolognez

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 400 g mozzarella
  • 200 g mortadella
  • 250 g sos de roşii
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Intinde cu sucitorul 4 discuri subţiri, cu diametrul de 22-24 cm şi pune-le în tăvi unse cu ulei.

Intinde pe jumătate din suprafaţa lor sos de roşii, bucăţele de mozzarella şi felii subţiri de mortadella . Pliază aluatul peste umplutură, for­mând 4 semicercuri.

Lipeşte aluatul pe margini cu degetele. Unge suprafaţa cu ulei de măsline şi coace-le 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200° C.

Variante: Poţi prepara, în acelaşi mod, minipizze calzone, pe care să le prăjeşti sau să le coci în cuptor. Foloseşte diverse um­pluturi (de exemplu, şuncă, anghinare, ciuperci, gorgonzola etc.), obţinând pizze cu diferite gusturi pe care le poţi servi ca antreuri sau ca gustări la petrecerile copiilor

Pizza calzone umplută în stil bolognez

Pizza calzone umplută in stil bolognez

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.