Pizza calzone umplută in stil bolognez
PrinteazaO reteta delicioasa de pizza calzone umpluta in stil bolognez din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, mortadella si sos de rosii.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 400 g mozzarella
- 200 g mortadella
- 250 g sos de roşii
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Intinde cu sucitorul 4 discuri subţiri, cu diametrul de 22-24 cm şi pune-le în tăvi unse cu ulei.
Intinde pe jumătate din suprafaţa lor sos de roşii, bucăţele de mozzarella şi felii subţiri de mortadella . Pliază aluatul peste umplutură, formând 4 semicercuri.
Lipeşte aluatul pe margini cu degetele. Unge suprafaţa cu ulei de măsline şi coace-le 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200° C.
Variante: Poţi prepara, în acelaşi mod, minipizze calzone, pe care să le prăjeşti sau să le coci în cuptor. Foloseşte diverse umpluturi (de exemplu, şuncă, anghinare, ciuperci, gorgonzola etc.), obţinând pizze cu diferite gusturi pe care le poţi servi ca antreuri sau ca gustări la petrecerile copiilor
Pizza calzone umplută în stil bolognez
Poftă bună!