Pizza Capricciosa
PrinteazaPizza Capricciosa din: aluat, rosii, sunca, sardele, anghinare, ulei, masline, sare, piper.
- 1 aluat dospit
- 500 g rosii coapte bine
- 250 g sunca fiarta taiata felii
- 4 fileuri de sardele din conserva
- 8 anghinare (miezul) conservate in ulei
- 4 linguri ulei de masline
- 150 g masline negre
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura ulei de masline pentru a unge tava
Mod de preparare:
Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul.
Sunca se taie in fasii de latimea degetului.
Sardelele se taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei.
Aluatul se pune pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe locuri cu o furculita.
Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei.
Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pizza capricciosa receta
Imi palce pizza asta mult de tot
Imi dai si mie o felie de pizza
Buna pizza asta