Pizza cu carne de curcan si legume
PrinteazaPizza cu carne de curcan si legume din: aluat de pizza, curcan, sos barbeque, branza, fasole neagra, porumb, ardei gras, ceapa rosie, piper, coriandru, sos de maioneza.
Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.
Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.
- 500gr aluat de pizza
- 2 cesti carne de curcan, fiert, tocat
- ½ ceasca sos barbeque
- 2 cani branza rasa
- 1 cană fasole neagră
- ½ ceasca porumb
- ½ ceasca ardei gras roșu, tocat
- ¼ cană ceapa rosie, tocata
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1/2 cana coriandru tocat
- 3/4 ceasca sos de maioneza
- 1 lingura sos barbeque
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 170C.
Într-un castron mic se adaugă carnea de curcan și sosul barbeque.
Se amestecă împreună și se pastreaza deoparte. Într-un castron mic se adauga sosul de maioneza si sosul barbeque. Se amestecă împreună și se pastreaza deoparte.
Pe o foaie de copt, se adaugă aluatul de pizza impartit in doua si intins.
Adaugati brânză, fasole neagra, porumb, ardei gras rosu si ceapa.
Adaugati carnea de curcan. Se coace în cuptorul preîncălzit aproximativ 10 minute.
Scoateți din cuptor și presarati cu coriandru.
Se taie felii si se stropeste cu sos.
Pofta buna!