Pizza cu carne de pui şi gălbiori
PrinteazaPizza cu carne de pui şi gălbiori din: faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, galbiori, piept de pui, usturoi, oregano, sare, piper, sos de rosii picant.
- 500 g faina
- 20 g drojdie
- 275 ml apa
- 100 ml ulei de masline
- o lingurita cu zahar tos
- 4 linguri cu pasta de tomate
- o lingura cu pasta de ardei dulce
- 400 g galbiori
- un piept de pui
- 4 catei de usturoi
- oregano
- sare
- piper
- sos de rosii picant
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă împreună cu zahărul tos. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător, se lasă la dospit zece minute, apoi se toarnă peste făină. Se adaugă jumătate de linguriţă cu sare, restul de apă călduţă, o lingură cu ulei de măsline şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut până îşi dublează volumul. Se împarte aluatul în patru bucăţi, li se dă formă rotundă şi se aşază pe o tavă presărată cu făină. Se ung cu pasta de tomate amestecată cu pasta de ardei dulce şi se aşază din loc în loc carne de pui tăiată fâşii.
Se adaugă ciupercile întregi sau tăiate în jumătăţi, usturoiul feliat şi oregano tocat. Se stropesc cu uleiul rămas, se condimentează şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până ce aluatul a devenit auriu pe margini şi carnea de pui s-a înmuiat.
Se serveste fierbinte sau calduta, simpla sau cu sos de rosii picant.
Pizza cu carne de pui şi gălbiori
Pofta buna!