Pizza cu carpaccio afumat
PrinteazaPizza cu carpaccio afumat din: faina, drojdie, apa, ardei capia, masline, carpaccio de vita, ardei iute, ciuperci, cascaval, mazare, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper.
- 500 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 300 ml apa
- doi ardei capia
- 100 g masline feliate
- 300 g carpaccio de vita
- un ardei iute
- 200 g ciuperci
- 200 g cascaval
- 100 g mazare fiarta
- doua linguri de pasta de tomate
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Drojdia se pune într-un castron împreună cu apa caldă şi se amestecă până se dizolvă.
Făina se cerne, se toarnă drojdia în mijloc şi se presară jumătate de linguriţă de sare.
Se frământă, iar aluatul rezultat se acoperă cu un şervet de bucătărie.
Se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul, se împarte în bucăţi egale şi se întind cu un sucitor.
Se aşază într-o tavă, se ung cu pasta de tomate, se condimentează şi se pune deasupra carpaccio afumat.
Se presară ciupercile feliate, ardeii capia şi ardeiul iute tăiaţi felii subţiri şi mazărea.
Se presară şi măslinele feliate, pătrunjelul tocat şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit 20-25 de minute, se scot din cuptor, se aşază pe platouri şi se presară caşcaval ras.
Cine doreste, poate sa puna cascavalul inainte de a fi introdusa in cuptor.
Pizza cu carpaccio afumat
Pofta buna!