Pizza cu cartofi, bacon si ou
PrinteazaPizza cu cartofi, bacon si ou din: făină, ulei, zahar, drojdie uscata, sare, suc de rosii, cartofi, unt, oua, bacon afumat.
Ingrediente:
- 300 g făină
- 3 linguri ulei
- 1 lingură zahăr
- 1 plic drojdie uscată
- 1 praf sare
Pentru topping:
- 2 linguri suc de roşii
- 2 cartofi fierţi
- 10 g unt
- 3 ouă
- 150 g bacon afumat
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea şi se adaugă uleiul si zahărul. Se pune si drojdia şi apă cât să se frământe bine aluatul.
Se adună într-o bilă, se presară cu făină şi se lasă la crescut 30 de minute.
Se întinde apoi aluatul şi se pune în tava de copt unsă cu unt. Se unge blatul cu sucul de roşii.
Se tapetează cu felii de cartof fiert, apoi se presară baconul tăiat cuburi si, la final, se toarnă ouăle bătute ca pentru omletă.
Se întinde bine oul şi se coace 20 de minute.
Pizza cu cartofi, bacon si ou
Pofta buna!