Pizza de casa – usor de preparat
PrinteazaPizza de casa din: faina, sare, zahar, ulei, drojdie, apa, ketchup, oregano, masline, carnaciori, salam, ciuperci, cascaval, oua.
Pentru aluat:
- 400 g făină albă
- 1 linguriţă rasă de sare
- 1/2 linguriţă zahăr
- 200 ml apă puţin călduţă
- 2 linguri ulei
- 1 plic drojdie uscată (7 g)
Pentru sos:
- ketchup
- oregano
- 1 lingură ulei
Pentru umplutură:
- măsline feliate
- 2 cârnăciori uscaţi
- 7-8 felii salam
- ciuperci feliate
- caşcaval ras
- 2 ouă
Mod de preparare:
Intr-un lighean pui apa, sarea, zahărul şi drojdia. Amesteci cu o lingură, până când se dizolvă toate. Adaugi uleiul.
Adaugi apoi făina cu mâna, treptat, şi frămânţi până ce obţii un aluat moale, elastic şi nelipicios.
Aduni aluatul într-o bilă, pe care o ungi cu puţin ulei. Acoperi ligheanul cu un prosop şi laşi la crescut 1 oră.
După ce a crescut, îl împărţi în mai multe bucăţi (2 sau 3) şi o frămânţi pe fiecare în par¬te, dând formă de bilă fiecărei bucăţi de aluat.
Intinzi fiecare bucată de aluat cu mâna (ca la plăcintă) şi pui foaia în tavă (de preferat rotundă).
Ungi foaia de aluat cu sos, făcut din câteva linguri de ketchup, ulei şi oregano.
Torni în centru sosul, apoi îl întinzi pe toată foaia. Marginile se menţin fără sos.
Aşezi cârnăciorii tăiaţi felii, salamul felii sau tăiat cubuleţe, ciupercile, măslinele şi caşcavalul ras.
Inainte să dai la cuptor, adaugi 2 ouă bătute bine.
Dai tava la cuptorul încins la 220°C, timp de 20 de minute.
Pentru un blat mai crocant, reduci focul la 180°C şi mai laşi 5 minute la cuptor.
Pofta buna!