Pizza: Istoria, tipuri de pizza si retete. Pizza este fără îndoială unul dintre cele mai populare alimente din lume. Cu originile sale modeste în Italia, pizza a evoluat de-a lungul secolelor, transformându-se dintr-o simplă bucată de pâine coaptă cu toppinguri în deliciul global pe care îl cunoaștem astăzi. Dar cum a început totul? Hai să […]
Pizza cu cascaval, rosii si oregano
PrinteazaPizza cu cascaval, rosii si oregano din: lapte, ulei de măsline, sare, faina, drojdie, cascaval, ardei, rosii, oregano.
Ingrediente:
- 250 ml lapte
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 praf de sare
- 350 g făină
- 1 g drojdie
Pentru umplutură:
- 200 g caşcaval
- 1 ardei
- 4 roşii
- oregano uscat
Mod de preparare:
Amesteci laptele cu uleiul de măsline şi drojdia, iar făina cu sarea.
Torni laptele puţin câte puţin şi frămânţi până obţii un aluat care nu se ţine de degete.
Il laşi să crească câteva minute şi întinzi aluatul după forma tăvii.
Pui roşiile tăiate felii, ardeiul tocat şi caşcavalul ras.
Presari oregano, dai la cuptor şi ţii până se rumeneşte blatul.
Pizza cu cascaval, rosii si oregano
Pofta buna!
Pizza: Istoria, tipuri de pizza si retete
Rețetă Pizza Quattro Formaggi: Cum să Faci Pizza cu 4 Tipuri de Brânză
Rețetă Pizza Quattro Formaggi: Cum să Faci Pizza cu 4 Tipuri de Brânză din: pizza, mozzarella, gorgonzola, pecorino romano, ricotta, sos de rosii, oregano, busuioc, ulei d emasline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 1 aluat de pizza proaspăt sau facut in casa 100g mozzarella 100g gorgonzola 100g pecorino romano 100g ricotta Sos de roșii (la […]
Savurati!