Pizza Cele patru anotimpuri
PrinteazaPizza Cele patru anotimpuri din: aluat, pasta de tomate, oregano, cascaval, rosii, creveti, carne, sunca, salam, ciuperci, ardei, sare, piper, mozzarella.
Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii romani consumau un fel de pâine plată cu diverse toppinguri. Totuși, pizza modernă, așa cum o cunoaștem astăzi, a evoluat în Napoli, Italia, în secolul al XVIII-lea.
Aluatul este un element esențial al pizzei. El este preparat din făină, apă, drojdie și sare. Uneori se adaugă ulei de măsline sau alte ingrediente pentru a-i oferi un gust mai bogat. Există diferite stiluri de aluat, cum ar fi aluatul subțire și crocant sau aluatul pufos și moale.
Ingrediente:
- 1 aluat frantuzesc
- 4 linguri pasta de tomate
- 1 lingura oregano
- 6 linguri cascaval ras (parmezan)
- 8 rosii oparite
- 100 g creveti
- 100 g carne de pasare sau de scoica
- 100 g sunca fiarta taiata fasii
- 100 g salam
- 1 conserva mica de ciuperci (Champignons)
- cate o jumatate de ardei rosu si verde taiati fasii
- sare
- piper macinat proaspat
- 200 g mozzarella
Mod de preparare:
Aluatul se prepara si se intinde conform retetei si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan.
Se incalzeste cuptorul la 220C, se oparesc rosiile, se cojesc si se asaza pe aluatul taiat felii.
Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (taiata fasii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper.
Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei.
Se da la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.
Pofta buna!