Pizza cu cicoare şi parmezan

Printeaza

Pizza cu cicoare si parmezan din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cicoare rosie, parmezan, otet balsamic, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 400 g cicoare roşie (radicchio)
  • 150 g parmezan
  • 2-3 linguri oţet balsamic
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de pizza. Imparte aluatul în două şi întinde cu sucitorul 2 discuri cu grosimea de 1/2 cm.

Unge 2 tăvi cu puţin ulei şi pune foile de aluat în ele, ridicându-1 pe margini pentru a forma o mică bordură.

Spală şi taie bucăţi cicoarea, apoi căleşte-o într-o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline şi un praf de sare şi de piper.

Adaugă oţetul balsamic şi încorporează pătrunjelul tocat.

Coace aluatul 15 minute la 200° C. Scoate tăvile din cuptor, întinde deasupra cicoarea călită şi dă pizzele din nou la cuptor pentru încă 10 minute.

Când sunt gata, scoate-le din cuptor, presară-le cu fulgi de parmezan şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline.

Serveşte pizzele fierbinţi.

 

Pizza cu cicoare şi parmezan

Pizza cu cicoare şi parmezan

Pofta bună!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.