Pizza cu cicoare şi parmezan
PrinteazaPizza cu cicoare si parmezan din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cicoare rosie, parmezan, otet balsamic, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 400 g cicoare roşie (radicchio)
- 150 g parmezan
- 2-3 linguri oţet balsamic
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza. Imparte aluatul în două şi întinde cu sucitorul 2 discuri cu grosimea de 1/2 cm.
Unge 2 tăvi cu puţin ulei şi pune foile de aluat în ele, ridicându-1 pe margini pentru a forma o mică bordură.
Spală şi taie bucăţi cicoarea, apoi căleşte-o într-o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline şi un praf de sare şi de piper.
Adaugă oţetul balsamic şi încorporează pătrunjelul tocat.
Coace aluatul 15 minute la 200° C. Scoate tăvile din cuptor, întinde deasupra cicoarea călită şi dă pizzele din nou la cuptor pentru încă 10 minute.
Când sunt gata, scoate-le din cuptor, presară-le cu fulgi de parmezan şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline.
Serveşte pizzele fierbinţi.
Pizza cu cicoare şi parmezan
Pofta bună!
Vreau si eu din pizza asta