Pizza cu ciuperci de padure

Printeaza

Pizza cu ciuperci de padure din: drojdie, zahar, faina, ulei de masline, sare, ciuperci de padure, usturoi, smantana, galbenus, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:

Pizza_cu_ciuperci_de_padure

blat:

  • 1/2 cub drojdie proaspata (21 g)
  • 1 praf zahar
  • 400 g faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare

 

topping:

 

 

  • 350 g ciuperci de padure (hribi)
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g smantana
  • 1 galbenus
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se fărâmiţează cubul de drojdie şi se adaugă zahăr şi 175 ml apă călduţă.

Se adaugă făina, uleiul de măsline şi 1 linguriţă de sare; se frământă un aluat omogen, se acoperă cu un prosop curat şi se lasă să crească la căldură 1 oră.

Se încinge cuptorul la 240°C, cu două tăvi înăuntru, pe 2 nivele.

Se pregătesc ciupercile şi se taie felii. Se toacă usturoiul.

Se amestecă împreună cu gălbenuşul şi parmezanul ras.

Se modelează 4 bile din aluat si se întind 4 foi rotunde; se aşază pe hârtie de copt.

Se ung cu cremă şi se lasă o margine de jur împrejur.

Se aşază deasupra ciupercile şi se picură cu ulei.

Se aşază pizzele, cu tot cu hârtie, pe tăvile fierbinţi; se coc 12-15 min., până se rumenesc.

Se sărează, se piperează şi se servesc.

 

Pizza cu ciuperci de padure

Pizza_cu_ciuperci_de_padure

Pofta buna!

 


 

poate iti place si:

Pizza cu smochine si prosciutto

Pizza cu ciuperci si carnati

Pizza cu ciuperci si carnati din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei, zahar, rosii, mozzarella, carnati, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr Pentru topping: 180 g roşii decojite 220 g mozzarella 2 cârnaţi 6 […]

5 feluri de a face pizza

Pizza cu salam, ciuperci si rucola

Pizza cu salam, ciuperci si rucola din: mozzarella, salam, ceapa, ciuperci, suc de rosii, rucola. Ingrediente: un blat de pizza 2 linguri suc de roşii 8 felii salam 4 felii mozzarella 1-2 ciuperci o ceapă roşie rucola, pentru servit   Mod de preparare: Blatul se aşază în tava de copt şi se unge cu sucul […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.