Pizza cu ciuperci si rozmarin
PrinteazaPizza cu ciuperci si rozmarin din: faina, praf de copt, ulei, usturoi, rozmarin, ciuperci, crema de branza, ou, fulgi de ardei iute.
Ingrediente:
- 175g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt
- 2 linguriţe de ulei
- 1 căţel de usturoi, feliat subţire
- 4 fire de rozmarin, tocat
- 140g de ciuperci, feliate
- 85g cremă de brânză
- 1 ou
- 1 vârf fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecă făina cu uleiul, 85ml de apă şi un praf de sare pentru a obţine, un aluat.
Transferă-l pe suprafaţa de lucru şi frământă-l 1- 2 minute pentru a-l omogeniza, apoi pune-l la loc în bol, acoperă-l cu un prosop de bucătărie şi lasă-l deoparte.
Incinge puţin ulei într-o tigaie termorezistentă cu diametrul de aproximativ 22cm.
Pune în ea usturoiul şi mare parte din rozmarin şi căleşte-le 1-2 minute. Adaugă ciupercile şi găteşte-le 10 minute sau până când devin aurii şi fragede. Asezonează-le şi transferă-le pe o farfurie.
Modelează aluatul sub forma unui disc subţire, având aproximativ acelaşi diametru cu cel al tigăii – poţi face asta direct cu degetele, nu-i nevoie să foloseşti un sucitor.
Aşază aluatul în tigaie şi prăjeşte-l 4-5 minute la foc mediu, până când devine auriu dedesubt. Foloseşte o spatulă ca să-l întorci pe partea cealaltă şi prăjeşte-l alte 4-5 minute.
Incinge cuptorul la temperatură ridicată. Asezonează crema de brânză şi întinde-o peste pizza. Aşază deasupra ciupercile, lăsând un gol în mijloc pentru ou.
Sparge oul în acest loc şi asezonează-l, apoi dă tigaia la cuptor 3-4 minute, până când albuşul se stabilizează, dar gălbenuşul rămâne moale.
Presară deasupra fulgii de ardei iute şi restul de rozmarin, înainte de a servi.
Pizza cu ciuperci si rozmarin
Pofta buna!