Pizza clasica quattro formaggi

Printeaza

O reteta delicioasa de Pizza quattro formaggi din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, cascaval afumat sau de oaie, branza cu mucegai, parmezan, sare si piper.

Ingrediente:Pizza clasica quattro formaggi

  • 400 g faină albă
  • 200 g apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 100 g mozzarella
  • 100 g caşcaval afumat sau de oaie
  • 80 g brânză cu mucegai
  • 80 g parmezan ras
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de pizza, împarte-1 în patru părţi, apoi întinde-le cu sucitorul pe planşeta presărată cu faină. Pune discurile astfel obţinute în tăvile unse în prealabil cu ulei.

Taie cuburi mozzarella, caşcavalul şi brânza cu mucegai şi aşază-le uniform pe blat. La sfârşit, presară par­mezanul ras şi condimentează cu sare şi piper, după gust.

Coace pizza în cuptorul încins la 200° C timp de 30 de minute şi serveşte-o fierbinte.

Dacă vrei, poţi să dai un plus de gust pizzei dacă adaugi câteva capere. In acest caz ai grijă să n-o mai sărezi.

Pizza quattro formaggi

Pizza clasica quattro formaggi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.