Pizza clasica quattro formaggi
PrinteazaO reteta delicioasa de Pizza quattro formaggi din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella, cascaval afumat sau de oaie, branza cu mucegai, parmezan, sare si piper.
- 400 g faină albă
- 200 g apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 100 g mozzarella
- 100 g caşcaval afumat sau de oaie
- 80 g brânză cu mucegai
- 80 g parmezan ras
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza, împarte-1 în patru părţi, apoi întinde-le cu sucitorul pe planşeta presărată cu faină. Pune discurile astfel obţinute în tăvile unse în prealabil cu ulei.
Taie cuburi mozzarella, caşcavalul şi brânza cu mucegai şi aşază-le uniform pe blat. La sfârşit, presară parmezanul ras şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Coace pizza în cuptorul încins la 200° C timp de 30 de minute şi serveşte-o fierbinte.
Dacă vrei, poţi să dai un plus de gust pizzei dacă adaugi câteva capere. In acest caz ai grijă să n-o mai sărezi.
Pizza quattro formaggi
Poftă bună!