Pizza cu anşoa şi capere
PrinteazaO reteta de pizza cu ansoa si capere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, capere si ansoa in ulei.
- 400 g făină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 2 linguri capere (conservă)
- 10-12 fileuri de anşoa în ulei (conservă)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza. Spală fileurile de anşoa sub jet de apă rece pentru ca acestea să se desăreze.
Intinde din aluat mai multe foi rotunde şi subţiri (4-6) şi aşază-le în tăvi unse cu ulei. Scurge caperele de lichid şi presară-le pe aluat.
Adaugă bucăţile de anşoa, stropeşte apoi cu ulei de măsline şi pune sare dacă mai este nevoie. Coace pizzele circa 30 de minute la 220° C şi serveşte-le fierbinţi.
Pizza cu anşoa şi capere
Poftă bună!