Pizza cu anşoa şi capere

Printeaza

O reteta de pizza cu ansoa si capere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, capere si ansoa in ulei.

Ingrediente:Pizza cu anşoa şi capere

  • 400 g făină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 2 linguri capere (conservă)
  • 10-12 fileuri de anşoa în ulei (conservă)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de pizza. Spală fileurile de anşoa sub jet de apă rece pentru ca acestea să se desăreze.

Intinde din aluat mai multe foi rotunde şi subţiri (4-6) şi aşază-le în tăvi unse cu ulei. Scurge caperele de lichid şi presară-le pe aluat.

Adaugă bucăţile de anşoa, stropeşte apoi cu ulei de măsline şi pune sare dacă mai este nevoie. Coace pizzele circa 30 de minute la 220° C şi serveşte-le fierbinţi.

Pizza cu anşoa şi capere

Pizza cu anşoa şi capere

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.