Pizza cu ardei, cascaval si masline

Printeaza

Pizza cu ardei, cascaval si masline din: făină, drojdie uscată, zahăr, ulei de masline, apă călduţă, soia granule rehidratată, pasta de tomate, ulei de masline, caşcaval vegetal, ardei gras verde, ceapa rosie, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Pizza cu ardei, cascaval si masline

  • 350 g făină
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 225 ml apă călduţă

Pentru topping:

  • 100 g soia granule rehidratată
  • 1 cutie cu pasta de tomate 500 g
  • 1 lingură cu ulei de masline
  •  100 g caşcaval vegetal
  • 50 g măsline feliate
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ceapă roşie
  • sare
  • piper
  • busuioc

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecă drojdia cu zahărul şi apa şi lasă 15 minute deoparte, într-un loc cald, ferit de curent. Cerne făina într-un castron, toarnă în mijlocul ei amestecul de drojdie, uleiul şi sare.

Framântă in aluat omogen care să nu se lipească de mâini şi lasă-l într-un loc călduţ până ce îşi dublează volumul, întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-l la cuptor pentru zece minute.

Intre timp, scurge bine soia rehidratată şi căleşte-o pentru 2-3 minute în uleiul încins. Pune într-un castronel 100 ml de pasta de roşii, adaugă un praf de sare, piper proaspăt măcinat şi busuioc după gust.

Scoate tava cu blatul de pizza, unge-l cu amestecul de pastă de roşii, pune deasupra granulele de soia, caşcavalul ras, ardeiul gras şi ceapa feliate subţire, măslinele.

Stropeşte cu pastă de roşii şi dă la cuptor încă 20-30 de minute. Serveşte pizza imediat.

Pizza cu ardei, cascaval si masline

Pizza cu ardei, cascaval si masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.