Pizza cu ardei, cascaval si masline
PrinteazaPizza cu ardei, cascaval si masline din: făină, drojdie uscată, zahăr, ulei de masline, apă călduţă, soia granule rehidratată, pasta de tomate, ulei de masline, caşcaval vegetal, ardei gras verde, ceapa rosie, sare, piper, busuioc.
- 350 g făină
- 10 g drojdie uscată
- 1 linguriţă cu zahăr
- 3 linguri cu ulei de masline
- 225 ml apă călduţă
Pentru topping:
- 100 g soia granule rehidratată
- 1 cutie cu pasta de tomate 500 g
- 1 lingură cu ulei de masline
- 100 g caşcaval vegetal
- 50 g măsline feliate
- 1/2 ardei gras verde
- 1/2 ceapă roşie
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecă drojdia cu zahărul şi apa şi lasă 15 minute deoparte, într-un loc cald, ferit de curent. Cerne făina într-un castron, toarnă în mijlocul ei amestecul de drojdie, uleiul şi sare.
Framântă in aluat omogen care să nu se lipească de mâini şi lasă-l într-un loc călduţ până ce îşi dublează volumul, întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-l la cuptor pentru zece minute.
Intre timp, scurge bine soia rehidratată şi căleşte-o pentru 2-3 minute în uleiul încins. Pune într-un castronel 100 ml de pasta de roşii, adaugă un praf de sare, piper proaspăt măcinat şi busuioc după gust.
Scoate tava cu blatul de pizza, unge-l cu amestecul de pastă de roşii, pune deasupra granulele de soia, caşcavalul ras, ardeiul gras şi ceapa feliate subţire, măslinele.
Stropeşte cu pastă de roşii şi dă la cuptor încă 20-30 de minute. Serveşte pizza imediat.
Pizza cu ardei, cascaval si masline
Pofta buna!