Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella
PrinteazaPizza cu ardei gras, rosii si mozzarella din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei, ardei gras, rosii, mozzarella, broccoli si masline negre.
- 600 g făină
- 35 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță zahăr
- 1 ½ linguriță sare
- 10 linguri ulei
Topping
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 450 g roșii decojite (conservă)
- 350 g mozzarella
- 250 g broccoli
- 100 g măsline negre
Mod de preparare:
Se prepară un aluat de pizza pufos: se cerne făina într-un castron și se face o gropiță la mijloc; se așază înăuntru drojdia și zahărul și se amestecă cu 5 linguri apă caldă; se lasă să crească 10 min. Se adaugă sare, 275 ml apă caldă și ulei și se frământă 5 min. Se acoperă și se lasă să crească 60 min.
Se curăță și se taie fâșii 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben și 1 ardei gras verde. Se lasă să se scurgă separat 450 g roșii decojite (conservă) și 350 g mozzarella. Se taie felii brânza. Se despart buchețelele de la 250 g broccoli și se opăresc în apă cu sare timp de cca 3 min. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se împarte aluatul în 4 porții; se întinde din fiecare, pe planșeta tapetată cu făină, câte un blat rotund (Ø 28 cm); se așază fiecare într-o formă unsă și se ridică o margine înaltă. Se unge fiecare blat cu câte 1 linguriță ulei. Se repartizează deasupra legumele, brânza și 100 g măsline negre tăiate felii. Se coc la cuptor 25 min.
Pizza cu ardei gras, rosii si mozzarella
Pofta buna!