Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat
PrinteazaO reteta de pizza cu ardei, mozzarella si cascaval afumat din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ardei gras, cascaval afumat, suc de rosii si sare.
pentru aluat:
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 2 ardei graşi roşii
- 1 ardei gras galben
- 200 g caşcaval afumat
- 150 g mozzarella
- 150 g suc de roşii
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Spală ardeii, curăţă-i de seminţe şi taie-i fâşii subţiri. Căleşte ardeii într-o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline şi un praf de sare până când aceştia se înmoaie.
Taie cuburi mai mari caşcavalul afumat şi mozzarella şi amestecă-le. întinde aluatul de pizza şi pune-1 într-o tavă dreptunghiulară unsă cu ulei de măsline, acoperă cu un şervet şi lasă-1 să crească 25 de minute.
Acoperă aluatul cu un strat de suc de roşii, distribuie pe toată suprafaţa ardeii şi bucăţile de brânzeturi. Stropeşte cu puţin ulei şi coace pizza 10-15 minute în cuptorul încins la 200° C.
Aroma puternică şi dulceaţa mozzarellei face din acest tip de pizza un preparat foarte gustos. Ai grijă să o scurgi bine înainte de a o pune peste pizza deoarece, fiind un produs proaspăt, conţine mult zer care poate înmuia aluatul.
Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat
Poftă bună!