Pizza cu bacon, dovlecel, ciuperci si morcov
PrinteazaPizza cu bacon, dovlecel, ciuperci si morcov din: făină, drojdie uscată, ulei de măsline, apă călduţă, sare, zahăr, bacon, ceapa, ardei capia, dovlecel, ciuperci din conservă, brânză sărată, oua, smantana, ketchup sau pastă de roşii, muştar, plante aromatice (busuioc, tarhon, mentă, cimbru), morcovi.
- 500 g făină
- 7 g drojdie uscată
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 ml apă călduţă
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă zahăr
- 200 g bacon
- 2 cepe
- 2 ardei capia
- 1 dovlecel subţire
- 400 g ciuperci din conservă
- 200 g brânză sărată
- 2 ouă
- 4 linguri smântână
- 400 g ketchup sau pastă de roşii
- 3 linguri muştar
- plante aromatice (busuioc, tarhon, mentă, cimbru)
- 2 morcovi tineri
- 1 lingură ulei pentru tavă
Mod de preparare:
Cerni făina şi o amesteci cu sarea. Faci o adâncitură în care pui drojdia, zahărul, 100 ml apă călduţă şi puţină făină, cât să se formeze o maia de consistenţa smântânii.
Laşi maiaua să crească, apoi frămânţi un aluat, adăugând în făină restul de apă călduţă şi uleiul de măsline. Când aluatul nu se mai lipeşte de mână, îl laşi să crească la cald.
Speli legumele, le cureţi şi le tai astfel: ceapa solzi, ardeii, morcovii şi dovlecelul în rondele subţiri. Le sotezi pentru 2 minute, împreună cu baconul tăiat în felioare şi ciupercile.
Impărţi aluatul în două şi frămânţi încă o dată fiecare bucată. întinzi cele două bucăţi de aluat în tăvi de 30×35 cm, în prealabil unse cu ulei.
Ungi hiaturile cu un strat subţire de muştar. Repartizezi jumătate dintre legumele sotate pe suprafaţa aluatului, apoi le stropeşti cu ketchup sau pastă de roşii.
Pentru fiecare pizza, baţi un ou cu 2 linguri de smântână şi întinzi deasupra amestecul.
Presari ierburi aromate după preferinţă şi razi brânză peste blat. Coci pe rând cele două pizza, câte 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Pizza cu bacon, dovlecel, ciuperci si morcov
Pofta buna!