Pizza cu bacon, dovlecel, ciuperci si morcov

Printeaza

Pizza cu bacon, dovlecel, ciuperci si morcov din: făină, drojdie uscată, ulei de măsline, apă călduţă, sare, zahăr, bacon, ceapa, ardei capia, dovlecel, ciu­perci din conservă, brânză sărată, oua, smantana, ketchup sau pastă de roşii, muştar, plante aromatice (busuioc, tarhon, mentă, cimbru), morcovi.

Ingrediente:Pizza_cu_bacon_dovlecel_ciuperci_si_morcov

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 2 lin­guri ulei de măsline
  • 250 ml apă călduţă
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 200 g bacon
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia
  • 1 dovlecel subţire
  • 400 g ciu­perci din conservă
  • 200 g brânză sărată
  • 2 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 400 g ketchup sau pastă de roşii
  • 3 linguri muştar
  • plante aromatice (busuioc, tarhon, mentă, cimbru)
  • 2 morcovi tineri
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Mod de preparare:

Cerni făina şi o ames­teci cu sarea. Faci o adân­citură în care pui drojdia, zahărul, 100 ml apă călduţă şi puţină făină, cât să se formeze o maia de consistenţa smântânii.

Laşi maiaua să crească, apoi frămânţi un aluat, adăugând în făină restul de apă călduţă şi uleiul de măsline. Când aluatul nu se mai lipeşte de mână, îl laşi să crească la cald.

Speli legumele, le cureţi şi le tai astfel: ceapa solzi, ardeii, morcovii şi dovle­celul în rondele subţiri. Le sotezi pentru 2 minute, împreună cu baconul tăiat în felioare şi ciupercile.

Impărţi aluatul în două şi frămânţi încă o dată fiecare bucată. întinzi cele două bucăţi de aluat în tăvi de 30×35 cm, în prea­labil unse cu ulei.

Ungi hiaturile cu un strat subţire de muştar. Repartizezi jumătate dintre legumele sotate pe suprafaţa alua­tului, apoi le stropeşti cu ketchup sau pastă de roşii.

Pentru fiecare pizza, baţi un ou cu 2 linguri de smân­tână şi întinzi deasupra amestecul.

Presari ierburi aromate după preferinţă şi razi brânză peste blat. Coci pe rând cele două pizza, câte 20-25 de minu­te, în cuptorul preîncălzit.

Pizza cu bacon, dovlecel, ciuperci si morcov

Pizza_cu_bacon_dovlecel_ciuperci_si_morcov

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.