Pizza cu blat de cartofi

Printeaza

Pizza cu blat de cartofi

Ingrediente:Pizza cu blat de cartofi

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • 200 g brânză sau caşcaval
  • 200 g piept de pasăre fiert sau prăjit
  • cârnaţi
  • salam
  • muşchi
  • şuncă presată
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • puţin mărar
  • 300 ml ulei

 

Mod de preparare:

Tai cartofii cubuleţe şi îi pui într-o tigaie cu ulei, astfel încât să-i acopere. îi laşi la foc mic să se înmoaie, nu să se prăjească, iar când sunt aproape moi, în ultimele 5 minute, adaugi ceapa tocată mărunt.

După ce s-au rumenit puţin îi pui într-o strecură­toare, iar uleiul scurs îl păstrezi într-un vas. Aşa calzi, după ce i-ai scurs, îi pui într-un castron şi îi pisezi (ca piureul de cartofi). Până se răcesc cartofii baţi ouăle bine în alt castron.

Le adaugi peste cartofi. Tai sau razi brânza mărunt, carnea o tai cubuleţe mici şi amesteci totul cu cartofii. Adaugi sare şi piper după gust. Toate amestecate vor avea o consistenţă tare.

Apoi încălzeşti o tigaie (pentru clătite) şi o ungi cu uleiul scurs, pui compoziţia în tigaie şi cu o lingură de lemn o modelezi ca pe o pizza. Focul să fie mic.

Trebuie să mişti tigaia mereu, ţinând-o de coadă, şi laşi pizza timp de 10-15 minute pe o parte. O întorci cu ajutorul unui platou pe partea cealaltă şi o mai ţii încă 10-15 minute, până se rumeneşte, la foc mic, să se coaacă bine la mijloc – iar tigaia o ţii la 1-2 cm deasupra focului, mişcând-o mereu să nu se lipească pizza. O răstorni pe farfurie şi o serveşti caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.