Pizza cu blat de cartofi
PrinteazaPizza cu blat de cartofi
- 1/2 kg cartofi
- 1 ceapă
- 200 g brânză sau caşcaval
- 200 g piept de pasăre fiert sau prăjit
- cârnaţi
- salam
- muşchi
- şuncă presată
- 4 ouă
- sare
- piper
- puţin mărar
- 300 ml ulei
Mod de preparare:
Tai cartofii cubuleţe şi îi pui într-o tigaie cu ulei, astfel încât să-i acopere. îi laşi la foc mic să se înmoaie, nu să se prăjească, iar când sunt aproape moi, în ultimele 5 minute, adaugi ceapa tocată mărunt.
După ce s-au rumenit puţin îi pui într-o strecurătoare, iar uleiul scurs îl păstrezi într-un vas. Aşa calzi, după ce i-ai scurs, îi pui într-un castron şi îi pisezi (ca piureul de cartofi). Până se răcesc cartofii baţi ouăle bine în alt castron.
Le adaugi peste cartofi. Tai sau razi brânza mărunt, carnea o tai cubuleţe mici şi amesteci totul cu cartofii. Adaugi sare şi piper după gust. Toate amestecate vor avea o consistenţă tare.
Apoi încălzeşti o tigaie (pentru clătite) şi o ungi cu uleiul scurs, pui compoziţia în tigaie şi cu o lingură de lemn o modelezi ca pe o pizza. Focul să fie mic.
Trebuie să mişti tigaia mereu, ţinând-o de coadă, şi laşi pizza timp de 10-15 minute pe o parte. O întorci cu ajutorul unui platou pe partea cealaltă şi o mai ţii încă 10-15 minute, până se rumeneşte, la foc mic, să se coaacă bine la mijloc – iar tigaia o ţii la 1-2 cm deasupra focului, mişcând-o mereu să nu se lipească pizza. O răstorni pe farfurie şi o serveşti caldă.
Pofta buna!