Pizza cu blat pufos si salam picant
PrinteazaPizza cu blat pufos si salam picant din: paine, ulei, sos pesto, verdeturi, salam, ardei, cascaval, mozzarella.
- 500 mix pentru pâine ciabatta
- 4 linguri ulei de măsline
- 300 g sos gros de roşii (passata)
- 1 linguriţă amestec de verdeţuri italiene
Pentru topping:
- 80 g salam şi chorizo, felii
- 2 linguri ardei în oţet, scurşi de lichid
- 100 g caşcaval răzuit
- 125 g mozzarella, ruptă bucăţi
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 7/210°C.
Prepară aluatul conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, adăugând 2 linguri ulei de măsline; frământă 3 minute, apoi împarte aluatul în 3 porţii egale.
Pe suprafaţa presărată cu făină, întinde două foi rotunde de circa 30 cm diametru şi aşază-le în tăvi unse cu ulei (a treia parte va servi pentru gogoşele de aluat ca în reţetă). Lasă la crescut într-un loc la cald 10 minute.
Intr-un vas, pe foc, combină sosul de roşii cu uleiul rămas şi cu verdeţurile, lasă să fiarbă 5-10 minute până când scade puţin şi se îngroaşă; potriveşte gustul de sare şi piper. Unge hiaturile şi apoi presară îoppingul, cu mozzarella la sfârşit.
Dă la cuptor 15-20 minute, până blatul devine crocant.
Pofta buna!