Pizza cu blat pufos si salam picant

Printeaza

Pizza cu blat pufos si salam picant din: paine, ulei, sos pesto, verdeturi, salam, ardei, cascaval, mozzarella.

Ingrediente:Pizza cu blat pufos si salam picant

  • 500 mix pentru pâine ciabatta
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 300 g sos gros de roşii (passata)
  • 1 linguriţă amestec de verdeţuri italiene

Pentru topping:

  • 80 g salam şi chorizo, felii
  • 2 linguri ardei în oţet, scurşi de lichid
  • 100 g caşcaval răzuit
  • 125 g mozzarella, ruptă bucăţi

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 7/210°C.

Prepară aluatul conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, adăugând 2 linguri ulei de măsline; frământă 3 minute, apoi împarte aluatul în 3 porţii egale.

Pe suprafaţa presărată cu făină, întinde două foi rotunde de circa 30 cm diametru şi aşază-le în tăvi unse cu ulei (a treia parte va servi pentru gogoşele de aluat ca în reţetă). Lasă la crescut într-un loc la cald 10 minute.

Intr-un vas, pe foc, combină sosul de roşii cu uleiul rămas şi cu verdeţurile, lasă să fiarbă 5-10 minute până când scade puţin şi se îngroaşă; potriveşte gustul de sare şi piper. Unge hiaturile şi apoi presară îoppingul, cu mozzarella la sfârşit.

Dă la cuptor 15-20 minute, până blatul devine crocant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.