Pizza cu blat traditional
PrinteazaPizza cu blat traditional din: drojdie, apa calduta, zahar, ulei de masline, faina, sare.
- 15 g de drojdie proaspata sau 1 lingurita de drojdie uscata
- 90 ml apa calduta
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingura ulei de masline
- 175 g faina
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol drojdia cu apa şi zahărul; Lăsaţi amestecul într-un loc călduţ timp de 10-15 minute până când suprafaţa este acoperită cu spumă şi adăugaţi uleiul de măsline; Răsturnaţi făina şi sarea într-un bol mare şi faceţi o gaură în mijloc şi adăugaţi compoziţia de drojdie;
Cu o lingură de lemn amestecaţi coca şi apoi puneti-o pe un pat de făină. Frământaţi timp de 5 minute sau până ce devine fină şi elastică; Puneţi coca într-un recipient uns cu ulei şi lăsati-o într-un loc călduţ timp de o oră sau până când îşi dublează dimensiunea;
Reaşezaţi coca pe un blat de făină şi frâmântati-o de 4-5 ori. Toppingul se alege în funcţie de legumele sau fructele pe care le aveţi la dispoziţie sau de perioada din post. Lăsaţi pizza să se coacă în cuptor timp de 20-25 min. la o temperatură de 200° C.
Pizza cu blat traditional
Pofta buna!
Imi place pizza la nebunie