Pizza cu branza cu mucegai

Printeaza

Pizza cu branza cu mucegai din: gris sau faina, aluat, ulei de masline, usturoi, varza de bruxelles, mascarpone, branza cu mucegai albastru.

Ingrediente:Pizza cu branza cu mucegai

  • 1 lingură griş sau făină
  • 220 g aluat pentru pizza din comerţ
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 140 g varză de Bruxelles, tăiată fin
  • 3 linguri de mascarpone
  • 75 g brânză moale cu mucegai albastru

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 240°C şi pune o tavă pe nivelul de sus. Presară o altă tavă cu griş sau făină.

Pregăteşte aluatul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Presară suprafaţa de lucru cu puţin griş, apoi întinde aluatul într-un oval lung de circa 30cm.

Transferă-l pe tava presărată cu griş şi ajustează forma, dacă este cazul.

Amestecă uleiul şi usturoiul cu sare şi piper, apoi cu varza. întinde 2 linguri de mascarpone pe suprafaţa aluatului, fără să ungi marginile, apoi distribuie varza în mod uniform. Aşază deasupra brânza cu mucegai şi restul de mascarpone.

Macină puţin piper negru deasupra, apoi lasă pizza deoparte 10 minute, la temperatura camerei. Transfer-o cu totul pe tava încinsă din cuptor şi coace-o 10-12 minute, până când devine aurie.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.