Pizza cu branza cu mucegai
PrinteazaPizza cu branza cu mucegai din: gris sau faina, aluat, ulei de masline, usturoi, varza de bruxelles, mascarpone, branza cu mucegai albastru.
- 1 lingură griş sau făină
- 220 g aluat pentru pizza din comerţ
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 140 g varză de Bruxelles, tăiată fin
- 3 linguri de mascarpone
- 75 g brânză moale cu mucegai albastru
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 240°C şi pune o tavă pe nivelul de sus. Presară o altă tavă cu griş sau făină.
Pregăteşte aluatul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Presară suprafaţa de lucru cu puţin griş, apoi întinde aluatul într-un oval lung de circa 30cm.
Transferă-l pe tava presărată cu griş şi ajustează forma, dacă este cazul.
Amestecă uleiul şi usturoiul cu sare şi piper, apoi cu varza. întinde 2 linguri de mascarpone pe suprafaţa aluatului, fără să ungi marginile, apoi distribuie varza în mod uniform. Aşază deasupra brânza cu mucegai şi restul de mascarpone.
Macină puţin piper negru deasupra, apoi lasă pizza deoparte 10 minute, la temperatura camerei. Transfer-o cu totul pe tava încinsă din cuptor şi coace-o 10-12 minute, până când devine aurie.
Pofta buna!