Pizza cu branza si ceapa

Printeaza

Pizza cu branza si ceapaPizza cu branza si ceapa

Pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 8-9 linguri lapte
  • o lingurita rasa zahar tos

Pentru umplutura:

  • 4 cepe
  • 4 rosii
  • 250 g bacon
  • 200 g smantana
  • 300 g branza rasa
  • 2-3 linguri verdeata proaspata (marar si patrunjel)

 

Mod de preparare:

Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in faina cernuta si se framanta cu untul topit si un praf de sare.

Se acopera aluatul cu un servet si se lasa intr-un loc cald, la dospit, 15-20 minute. Ceapa se curata, se spala, se taie rondele si se da cu un praf de sare.

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se caieste baconul taiat cubulete. Se adauga ceapa si se calesc in continuare, la foc mic, amestecand continuu, pana se acopera toata ceapa cu un strat de ulei si se inmoaie putin. Se lasa deoparte sa se raceasca.

Aluatul crescut se iintinde intr-o foaie subtire si se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se coace in cuptorul incins 15-20 minu­te, apoi se presara baconul si ceapa, rosiile taiate felii si smantana batuta cu branza rasa si verdeata tocata marunt. Se pune din nou la cuptor si se mai coace 30-40 minuite.

Pizza cu branza si ceapa

Pizza cu branza si ceapa1.jpg Pizza cu branza si ceapa2.jpg Pizza cu branza si ceapa3.jpg Pizza cu branza si ceapa.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.