Pizza cu carne tocata de pui
PrinteazaO reteta de pizza cu faina, drojdie, carne de pui, rosii, parmezan, zahar tos, pasta de tomate, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, cimbru, sare si piper.
- 500 g făină
- 300 ml apă
- 25 g drojdie
- 500 g carne de pui
- 5 roşii
- 100 g parmezan
- o linguriţă de zahăr tos
- o lingură de pastă de tomate
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 100 g măsline feliate
- 100 ml ulei de măsline
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Drojdia se amestecă bine cu apa călduţă, o linguriţă de sare, zahărul tos, o lingură de ulei şi făină până rezultă o compoziţie lichidă. Se lasă la dospit zece minute, se amestecă bine cu restul de făină şi se frământă până rezultă un aluat elastic.
Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un castron. Ceapa se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei împreună cu usturoiul feliat. Când ceapa a devenit aurie se adaugă carnea, se căleşte până devine albă, se adaugă trei roşii date prin râzătoare şi pasta de tomate.
Se condimentează, se fierbe până scade sosul şi se amestecă bine cu cimbru. Se împarte aluatul în patru, se fac foi rotunde şi se aşază într-o tavă presărată cu făină. Se ung cu sos, se aşază felii de roşii, măslinele, parmezan ras şi se coc la foc mediu până ce parmezanul are o culoare aurie.
Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă făină treptat ca să nu iasă prea tare.
Poftă bună!