Pizza cu cartofi şi bacon
PrinteazaO reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 500 g cartofi
- 300 g bacon
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- frunze de salvie
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară aluatul pentru pizza. Intinde din aluat 4 discuri subţiri, stropeşte-le cu ulei, sărează-le uşor şi coace-le 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200° C.
Pune cartofii întregi într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i. Scurge-i şi lasă-i să se răcorească. Curăţă cartofii, sfarâmă-i şi întinde-i peste aluatul copt de pizza.
Pune sare şi piper după gust, stropeşte cu puţin ulei de măsline, aranjează feliile de bacon peste pizze şi decorează cu frunze de salvie. Serveşte-le imediat.
Pizza cu cartofi şi bacon
Poftă bună!