Pizza cu cartofi şi bacon

Printeaza

O reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper.

Ingrediente:Pizza cu cartofi şi bacon

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 500 g cartofi
  • 300 g bacon
  • 1 lingură ulei de măsline extra­virgin
  • frunze de salvie
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul pentru pizza. Intinde din aluat 4 discuri subţiri, stropeşte-le cu ulei, sărează-le uşor  şi coace-le 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200° C.

Pune cartofii întregi într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i. Scurge-i şi lasă-i să se răcorească. Curăţă cartofii, sfarâmă-i şi întinde-i peste aluatul copt de pizza.

Pune sare şi piper după gust, stropeşte cu puţin ulei de măsline, aranjează feliile de bacon peste pizze şi decorează cu frunze de salvie. Serveşte-le imediat.

Pizza cu cartofi şi bacon

Pizza cu cartofi şi bacon

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.