Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella
PrinteazaO reteta de pizza cu cascaval afumat, sunca si mozzarella din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, sunca, mozzarella si sare.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 250 g caşcaval afumat
- 180 g şuncă (prosciutto)
- 100 g mozzarella
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Prepară aluatul de pizza conform şi întinde din el 4 discuri subţiri. Taie mozzarella cubuleţe şi pune-le pe hârtie absorbantă să se scurgă de zer. Taie caşcavalul felii subţiri.
Taie şunca bucăţele mici. Acoperă pizzele cu bucăţelele de mozzarella şi cu feliile de caşcaval. Stropeşte marginile aluatului cu ulei şi presară un praf de sare, bucăţelele de şuncă, apoi coace pizza 10 minute la 240° C.
Scoate pizza din cuptor când marginile sunt crocante, pune-o pe un platou. Serveşte-o imediat.
Varinate: Pentru un plus de gust, pune deasupra toppingului felii subţiri de trufa.
Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella
Poftă bună!