Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella

Printeaza

O reteta de pizza cu cascaval afumat, sunca si mozzarella din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, sunca, mozzarella si sare.

Ingrediente: Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 250 g caşcaval afumat
  • 180 g şuncă (prosciutto)
  • 100 g mozzarella
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de pizza conform şi întinde din el 4 discuri subţiri. Taie mozzarella cubuleţe şi pune-le pe hârtie absorban­tă să se scurgă de zer. Taie caşcavalul felii subţiri.

Taie şunca bucăţele mici. Acoperă pizzele cu bucăţelele de mozzarella şi cu feliile de caşcaval. Stropeşte marginile aluatului cu ulei şi presa­ră un praf de sare, bucăţelele de şuncă, apoi coace pizza 10 minute la 240° C.

Scoate pizza din cuptor când marginile sunt crocante, pune-o pe un platou. Serveşte-o imediat.

Varinate: Pentru un plus de gust, pune deasupra toppingului felii subţiri de trufa.

Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella

Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.