Pizza cu caşcaval şi busuioc
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa cu cascaval si busuioc din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sos de rosii, cascaval de oaie si busuioc.
- 400 g faină albă
- 200 ml apă
- 1/2 cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahăr
pentru topping:
- 400 g sos de roşii
- 240 g caşcaval de oaie
- 1 legătură busuioc
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Prepară aluatul. Spală frunzele de busuioc şi zvântă-le bine. Taie caşcavalul bucăţi. Intinde aluatul şi aşază-1 într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Pune pe el sosul de roşii, lăsând o margine de circa 1 cm şi presară un praf de sare.
Distribuie caşcavalul tăiat bucăţele pe toată suprafaţa şi stropeşte cu 3 linguri de ulei de măsline.
Coace pizza 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 230° C. Când este gata, scoate-o din cuptor, presară busuioc tăiat fâşii şi decorează cu câteva frunze întregi de busuioc, apoi serveşte-o fierbinte.
Pizza cu caşcaval şi busuioc
Poftă bună!