Pizza cu caşcaval şi busuioc

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa cu cascaval si busuioc din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sos de rosii, cascaval de oaie si busuioc.

Ingrediente:Pizza cu caşcaval şi busuioc

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 400 g sos de roşii
  • 240 g caşcaval de oaie
  • 1 legătură busuioc
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Spală frunzele de busuioc şi zvântă-le bine. Taie caşca­valul bucăţi. Intinde aluatul şi aşază-1 într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Pune pe el sosul de roşii, lăsând o margine de circa 1 cm şi presară un praf de sare.

Distribuie caşcavalul tăiat bucăţele pe toată suprafaţa şi stropeşte cu 3 linguri de ulei de măsline.

Coace pizza 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 230° C. Când este gata, scoate-o din cuptor, presară busuioc tăiat fâşii şi decorează cu câteva frunze întregi de busuioc, apoi serveşte-o fierbinte.

Pizza cu caşcaval şi busuioc

Pizza cu caşcaval şi busuioc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.