Pizza cu cascaval
PrinteazaPizza cu cascaval din: faina, apa, drojdie, ardei, rosii, porumb, carnati, cascaval, ulei, sare, piper, cimbru, sos de rosii.
- 500 g făină
- 250 ml apă
- 25 g drojdie
- doi ardei capia
- 6 roşii
- 250 g boabe de porumb din conservă
- doi cârnaţi
- 500 g caşcaval
- două linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- cimbru
- sos de roşii picant
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apă cu puţină sare şi două linguri de făină. Se toarnă amestecul peste făină, se adaugă uleiul de măsline şi se frământă. Se acoperă aluatul şi se lasă la dospit 20 de minute. Intre timp se încălzeşte apă într-o oală şi, când a început să fiarbă, se introduc roşiile în ea. Se lasă timp de trei-patru minute, se scot şi se curăţă de pieliţă. Se toacă mărunt sau se pasează cu o furculiţă, apoi se pun într-un castron. Se amestecă bine cu sare şi cu piper după gust.
Ardeii capia se taie rondele, se curăţă de seminţe şi se aşază pe o farfurie. Caşcavalul şi cârnaţii se taie în felii egale şi se pun lângă ardei. Aluatul se împarte în bucăţi egale care se întind sub formă de cerc. Se aşază blaturile în tăvi unse cu ulei sau tapetate cu folie de aluminiu şi se ung cu roşiile pasate.
Se presară ingredientele tocate, boabele de porumb, cimbru tocat şi se introduc în cuptor.
Poftă bună!